dr.lidamohammadpour
دنبال کننده
139
پست
114
دکتر لیدا محمدپور جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
پست های مشابه
dr.lidamohammadpour
. #کم_خونی در بارداری#آنمی در حاملگی طبیعی ،افزایش بیشتر حجم پلاسما نسبت به افزایش توده RBC با کاهش متوسط غلظت هموگلوبین همراه است که از آن به عنوان کم خونی فیزیولوژیک یا رقت آور حاملگی یاد می شود.بیشترین عدم تناسب بین میزان افزایش پلاسما و RBC به گردش خون مادر در اواخر سه ماهه دوم تا اوایل سوم اتفاق می افتد. بنابراین کمترین غلظت هموگلوبین به طور معمول در هفته های ۲۸ تا ۳۶ اندازه گیری می شود . مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها - کم خونی در زنان باردار را به شکل سطح هموگلوبین کمتر از ۱۱گرم در دسی لیتر (تقریباً معادل هماتوکریت کمتر از ۳۳ درصد) در سه ماهه اول و سوم و کمتر از ۱۰.۵گرم در دسی لیتر (هماتوکریت کمتر از ۳۲ درصد) در سه ماهه دوم تعریف می کند. با این حال ، بعد از حذف علل پاتولوژیک کم خونی ، می توان هموگلوبین 10 گرم در دسی لیتر را به کم خونی فیزیولوژیکی نسبت داد ، زیرا عوامل مختلفی می توانند بر سطح طبیعی هموگلوبین در یک فرد خاص تأثیر بگذارند. ( در غیاب فقر آهن ،MCV کمتر از ۸۰ میتواند ناشی از تالاسمی باشد،که الکتروفورز هموگلوبین به تشخیص کمک کننده است)
21 بهمن 1399 10:59:21
19 بازدید
dr.lidamohammadpour
. دلایل اصلی #خونریزی_در_سه ماهه_دوم و سوم: 💮#جفت_سر_راهی 💮#کنده_شدن_جفت(#دکولمان) 💮از بین رفتن حاملگی(قبل بیست هفته سقط و بعد از بیست هفته مرده زایی) 💮پاتولوژی های دهانه ی رحم مثل #پولیپ یا عفونت 💮#شوی_زایمان(شروع زایمان) 💮باز شدن دهانه ی رحم(نارسایی سرویکس) 💮#چسبندگی_جفت در موارد یابقه ی سزارین یا کورتاژ(#آکرتا) 💮#پارگی_رحم(بسیار نادر) 🛑🛑در ارزیابی قبل از بیست هفته اولین قدم ، تعیین میزان خونریزی و این است که آیا خونریزی با درد همراه است یا نه. وجود فقط خونریزی ملایم ، متناوب و بدون درد نشان دهنده خونریزی ناشی از نارسایی دهانه رحم ، جدا شدن حاشیه ای کوچک از جفت یا ضایعه دهانه رحم یا واژن ( پولیپ ، عفونت) است. خونریزی شدیدتر ، به ویژه هنگامی که با درد همراه است ، با از دست دادن قریب الوقوع حاملگی یا جداشدن بخش بزرگتر جفت همراه است. 🎲سونوگرافی ترانس واژینال سنگ بنای ارزیابی خونریزی در سه ماهه دوم است و باید از نظر جفت سر راهی و دکولمان و طول دهانه ی رحم بررسی انجام شود. 🛑🛑شایعترین علل خونریزی بعد از بیست هفته جفت سرراهی،کنده شدن جفت هست. 🛑🛑شایعترین عوامل خطر ساز جدا شدن جفت(دکولمان): جدا شدن قبلی ، #ضربه ، #سیگار کشیدن ، مصرف #کوکائین ، #فشار_خون_بالا و #پارگی_زودرس_کیسه_آب 💮جدا شدن جفت با خونریزی واژینال (80 درصد) ،درد رحم (70 درصد) و انقباضات رحمی (35 درصد) همراه است و می تواند تهدید کننده ی مادر و جنین باشد. 🛑🛑🛑هر گونه خونریزی در سه ماهه ی سوم به معنی حضور اورژانسی شما در بیمارستان هست. #خونریزی_سه_ماهه_دوم_و_سوم #خونریزی_سه_ماهه_سوم آیا شما تو بارداریتون خونریزی داشتین؟ خونریزی سه ماهه سوم رو تجربه کردین؟ از تجربیاتتون تو کامنت بنویسین که بقیه هم استفاده کنن🤗 #دکتر_لیدامحمدپور
04 مهر 1400 12:05:21
374 بازدید
dr.lidamohammadpour
. طبق دستورالعمل جدید 🎲در بارداری های سه ماهه سوم تا یک هفته قبل از ختم بارداری مطابق تاريخ تقریبی زایمان ، واکسیناسیون انجام می شود ولی در مادران باردار در هفته ۳۹ و بیشتر #واکسن تزریق نشود . 🎲 اولین زمان #واکسیناسیون #پس_از_زایمان یا #سقط ، در مراقبت ۱۵-۱۰ روز خواهد بود ، بدیهی است قبل از واکسیناسیون ، بایستی بررسی کامل از نظر عوارض خاص مامایی انجام شود ودر صورت سلامت کامل واکسیناسیون قابل انجام است.پس: 💮#واکسن_کرونا در کلیه ی خانم های باردار ۱۸ سال و بالاتر از ۱۲ هفتگی تا یک هفته قبل از ختم بارداری و از روز ۱۵-۱۰ تا ۴۲ روز پس از زایمان انجام می شود. واکسیناسیون در مادران باردار در هفته ۳۹ و بیشتر تا روز ۱۵-۱۰ پس از زایمان یا سقط *انجام نمی گردد.* 🛑🛑#واکسن_سينوفارم ویروس غیر فعال می باشد ، و بنا به توصیه #سازمان_جهانی_بهداشت ( با توجه به خطرات تهدید کننده سلامت مادر در صورت ابتلا به کووید -۱۹ ) ، به مادران باردارتوصیه می شود . به دلیل حفظ ایمنی بیشتر تا حصول نتایج و مستندات کافی ، ترجیحا واکسيناسيون بعد از هفته ۱۲ بارداری صورت می پذیرد . 💮 واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کووید برای مادر باردار و اعضای خانواده الزامی است . #واکسن_کرونا_در_بارداری #کووید_۱۹ #واکسن_کرونا مادران باردار عزیز کیا واکسن کرونا زدن؟ کیا قراره بزنن؟کیا نگرانن و می ترسن بزنن؟ از مامانایی که واکسن کرونا زدند ایا عارضه داشتن؟ مامانایی که واکسن زدن تجربیاتشونو #کامنت کنند.
13 شهریور 1400 11:18:35
279 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #نمونه_گیری_از_آندومتر_در_مطب #پایپل پایپل وسیله ای برای نمونه گیری از آندومتر جهت تشخیص سرطان اندومتر و هیپرپلازی آندومتر می باشد. قابل انجام در مطب یا درمانگاه میباشد و نیاز به اتاق عمل و بیهوشی وجود ندارد. نسبت به کورتاژ ارزانتر است و خطر پارگی رحم بسیار کمتر از کورتاژ است. مدت زمان انجام آن به طور متوسط ۵ تا ۱۵ ثانیه است. جهت کاهش درد میتوان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل انجام آن مسکن مصرف کرد. نیاز به آنتی بیوتیک پروفیلاکسی نمیباشد. پایپل در داروخانه ی بیمارستان امام خمینی خوی موجود است و در درمانگاه انجام می شود.
13 خرداد 1400 10:09:58
192 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #هفته_بیست_و_هفتم_بارداری جنین اندازه ی گل کلم😍 شما در سه ماه ی اخر بارداری هستین و کودک شما در این سه ماه وزن گیری میکند. با رشد کودکتان ، سوزش معده ، افزایش وزن ، کمر درد و تورم افزایش می یابد. بین هفته های ۲۴ تا ۲۸ ، از نظر #دیابت_بارداری بررسی می شوید. دیابت بارداری نتیجه تغییرات هورمونی در دوران بارداری است که در تولید انسولین و یا مقاومت در آن اختلال ایجاد می کند. در پایان هفته ی ۲۷ و طبق نظر پزشکتان،اگر گروه خونی شما منفی و همسرتان مثبت است #روگام تزریق کنید. در صورت مشاهده کاهش حرکت (کمتر از ۶ تا ۱۰ حرکت در ساعت) ، با پزشک خود تماس بگیرید. ورزش می تواند به شما کمک کند تا بهتر بخوابید و انرژی بیشتری داشته باشید. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید در بارداری با پزشک خود مشورت کنید. خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند سطح انرژی شما را بهبود بخشد.
23 خرداد 1400 06:27:44
106 بازدید
دکتر لیدا محمدپور
0
0
. #آمنيوسنتز روشی است که در آن مقداری از #مایع_آمنیوتیک توسط سوزن از راه شکم از رحم برای بررسی های تشخیصی برداشته می شود . مایع آمنیوتیک مایعی است که اطراف #جنین در رحم را احاطه کرده و در طول بارداری از آن محافظت می کند. شایعترین علت آمنيوسنتز بررسی از نظر احتمال ابتلا به یک مشکل ژنتیک جنین مانند #سندرم_داون هست . 🌹🌹آمنیوسنتز تشخیصی معمولا بین هفته های ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می شود . زنان #باردار در صورت داشتن موارد زیر برای انجام آمنیوسنتز انتخاب می شوند 🎲نتایج مثبت حاصل از آزمایش #غربالگری قبل از تولد : اگر نتایج آزمایشات غربالگری بارداری مانند آزمایشات غربالگری سرم مادر در سه ماهه اول با تعیین ضخامت مایع در پشت گردن جنین یا غربالگری DNA آزاد سلول جنینی پرخطر گزارش شود ، برای تایید یا رد تشخیص ، آمنیوسنتز پیشنهاد می شود . 🛑🛑خطرات ناشی از آمنیوسنتز: 🛑نشت مایع آمنیوتیک ؛ به ندرت ، بعد از آمنيوسنتز مایع آمنیوتیک از طریق واژن نشت می کند و در صورت عدم توقف آبریزش ، امکان عفونت وجود دارد. 🛑 عفونت رحمی می تواند منجر به #سقط_جنین در اوایل بارداری با عوارض مادری شود . 🛑انتقال عفونت : اگر زن باردار مبتلا به عفونت مانند #هپاتیت C ، توکسوپلاسموز با HIV / AIDS – است حين آمنيوسنتز ممکن است عفونت به جنین منتقل شود. 🛑 آسیب ناشی از سوزن : ممکن است در موارد خیلی نادر ، سوزن آمنیوسنتز با جنین اصابت کند 🛑 #سقط : احتمال خطر سقط جنین به دنبال آمنیوسنتز کمتر از ۱ تا ۳ در هر ۱۰۰ مورد است. #دکتر_لیدا_محمدپور #جراح_متخصص_زنان_زايمان_نازايى