dr.lidamohammadpour
دنبال کننده
139
پست
114
دکتر لیدا محمدپور جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
پست های مشابه
dr.lidamohammadpour
. تقریباً در 1 مورد از هر 20 تا 30 بارداری ، در سونوگرافی سه ماهه دوم یک #کانون_اکوژن_قلبی_جنین گزارش می شود. 🛑کانون یا #فوکوس_اکوژن هیچ ارتباط مستقیمی با بیماری قلبی مادرزادی ندارد مگر اینکه با ناهنجاری و اختلال کروموزومی همراه باشد. 🎲این وضعیت به عنوان یک تنوع طبیعی در نظر گرفته می شود و به طور کلی بر قلب نوزاد و عملکرد آن تأثیر نمی گذارد. در سونوگرافی ، ممکن است یک یا چند نقطه روشن وجود داشته باشد ، به خصوص در بطن ها ، که خون را پمپ می کنند. این یافته یک نقص قلبی نیست و در بیشتر مواردی که این اتفاق می افتد ، هیچ خطری برای جنین ندارد. 🎲🎲علت دقیق ایجاد اکوژن قلبی مشخص نیست. با این حال ، اعتقاد بر این است که نقطه یا نقاط روشن به دلیل وجود کلسیم اضافی در آن ناحیه از عضله قلب خود را نشان می دهد. در سونوگرافی ، مناطق دارای #کلسیم بیشتر روشن تر به نظر می رسند. به عنوان مثال ،استخوان ها نیز به وضوح ظاهر می شوند. 🛑🛑🛑اگر سایر ناهنجاری ها در سونوگرافی مشخص شود ، مخصوصاً برای افراد باردار در سنین بالا یا دارای عوامل خطر دیگر ، می تواند با خطر بالاتری برای ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم داون مرتبط باشد.به همین دلیل ، اگر کانون اکوژن قلبی وجود داشته باشد ،سونوگرافی دقیق تری از آناتومی جنین انجام می شود و در صورت وجود ناهنجاری دیگر بررسی کروموزومی انجام می شود. 💮وجود کانون اکوژن یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست . انجام اکوکاردیوگرافی جنین از این جهت می تواند کمک کننده باشد که بیماران مبتلا به سندرم داون بیماری مادرزادی قلبی همراه دارند لذا اگر در اکوی انجام شده بیماری مادرزادی شایع سندرم داون ( اندوکاردیال کوشینگ دیفکت ) دیده شود به احتمال خیلی بالا جنین مبتلا به #سندرم_داون می باشد ، به همین صورت اگر بیماری مادرزادی قلبی نداشته باشد کمک کننده خواهد بود. هیچ درمانی برای کانون اکوژن قلبی لازم نیست. تمرکز اکوژنیک ممکن است به خودی خود برطرف شود یا نشود ، اما بر عملکرد قلب کودک تأثیر نمی گذارد ، بنابراین نیازی به درمان یا حتی آزمایش پیگیری برای بررسی وجود آن وجود ندارد. #کانون_اکوژن_قلبی #فوکوس_اکوژن_قلب #دکترلیدامحمدپور
11 شهریور 1400 05:26:01
192 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #سفر_در_بارداری #زنان_باردار می توانند در طول بارداری خود با ماشین رانندگی و سفر کنند. اما هنگام مسافرت با ماشین مهم است که: همیشه کمربند ایمنی خود را ببندید. کمربند ایمنی باید بین پستانها و کنار شکم شما باشد. در طول سفرهای طولانی استراحت زیادی داشته باشید. حتماً مرتباً بایستید تا بتوانید راه بروید و پاهایتان را دراز کنید. این امر به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند ، که می تواند خطرناک باشد. زنان باردار می توانند در دوران بارداری با هواپیما سفر کنند. اکثر شرکت های هواپیمایی در آخرین ماه بارداری به زنان اجازه پرواز نمی دهند. مسافرت برای بیشتر زنان باردار بی خطر است. اما زنانی که در دوران بارداری مشکلاتی مانند فشار خون بالا داشته اند ، باید سفر هوایی را محدود کنند. خطرات سفر هوایی برای نوزاد متولد نشده مشخص نیست. در طول پروازهای طولانی ، زنان باردار باید پاها را کشیده و خم کنند. همچنین باید در مواقعی که ایمن است بایستند و حرکت کنند، این کار از تشکیل لخته خون در پاها جلوگیری می کند. اگر می خواهید به کشوری سفر کنید که در آن عفونت نگران کننده ای وجود دارد ، با پزشک خود مشورت کنید. بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند: زنان باردار از سفر به کشورهایی که مالاریا وجود دارد خودداری کنند.همچنین زنانی که باردار هستند و یا قصد باردار شدن دارند ، از مسافرت به کشورهایی که ویروس زیکا وجود دارد خودداری کنند. قبل از تمام مسافرت ها چه با هواپیما و چه با ماشین با پزشک خود مشورت کنید.
27 بهمن 1399 09:25:57
48 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #سرعت_رشد_وزن_جنین در ۳۵ هفتگی به اوج خود می رسد. به طور کلی #رشد_طبیعی_جنین از حدود ۵ گرم در روز در هفته ۱۴ تا ۱۵ بارداری،به ۱۰ گرم در روز در هفته ۲۰ و ۳۰ تا ۳۵ گرم در روز در هفته ۳۲ تا ۳۴ افزایش می یابد و پس از آن افزایش #وزن روزانه کاهش می یابد. 💮#محدودیت_رشد_جنین (#FGR) اصطلاحی است که برای توصیف جنینی استفاده می شود که به دلیل عوامل مختلف به پتانسیل رشد خود نرسیده است. علت مشکل ممکن است #جنینی، #جفتی یا #مادری باشد یا هر سه مورد باهم. 🛑🛑🛑یکی از اهداف اصلی #مراقبت_های_بارداری اینه که ببینیم جنین رشد خوبی داره یا نه.چون محدودیت رشد جنین میتونه باعث عوارض زیاد مثل افزایش #فشار_خون_مادر و #مسمومیت_بارداری یا #پره_اکلامسی شه. 🎲وزن جنین بر اساس سن حاملگی رو میبریم رو صدک.حالا اگه این وزن کمتر از #صدک_ده_درصد باشه میگیم جنین دچار محدودیت رشد شده. 🙋♀️ #دور_شکم کمتر از صدک ۱۰ درصد برای سن حاملگی هم تعریف رایج دیگه ای هست که برای محدودیت رشد زیاد استفاده میشه. 🛑🛑ما از کجا میفهمیم که جنین رشد خوبی نداشته؟ 💮با اندازه گیری #ارتفاع_رحم 💮انجام #سونوگرافی_بررسی_رشد_جنین 🎲🎲علت ده درصد از موارد محدودیت رشد جنین،وزن کم مادر قبل از بارداری، افزایش وزن ضعیف در بارداری، سوء جذب و وضعیت تغذیه نامناسب است. 🙋♀️برای دیدن #وزن_جنین تو هر سن حاملگی و صدک ده درصد هر وزن هایلایت #رشدجنین رو ببینین مبحث محدودیت رشد جنین خیلی مفصله و اینکه چه باید کرد و چند بار باید سونوگرافی شد و چه بررسی هایی لازمه رو پست بعدی میگم🙋♀️ 🤰مامانای عزیز چند هفته این؟آخرین بار کی سونوگرافی شدین؟وزن بچتون چقد بود؟ #دکترلیدامحمدپور
10 آبان 1400 14:12:31
646 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #رنگ_مو_در_بارداری قرار گرفتن در معرض رنگ مو یا محصولات آرایش مو مثل حالت دهنده ها باعث جذب سیستمیک بسیار محدودی می شود ، مگر اینکه یکپارچگی پوست سر توسط بیماری به خطر بیفتد. بنابراین ، بعید به نظر می رسد که این مواد شیمیایی باعث اثرات نامطلوب جنین در زنان با پوست سر طبیعی شود. ما به مادران باردار می گوییم که رنگ موهای گیاهی احتمالاً بی خطر هستند و هیچ اطلاعاتی در مورد ایمن بودن محصولات غیر آمونیاک دار در مقابل آمونیاک دار وجود ندارد.یک رویکرد محتاطانه این است که با توجه به دسترسی گسترده به محصولات غیر آمونیاک دار، از محصولات مبتنی بر آمونیاک و پراکسید جلوگیری شود. همچنین به مادران عزیز می گوییم که از این محصولات در محلی با تهویه مناسب استفاده کنند زیرا زنان مبتلا به آسم و آلرژی ممکن است در طول بارداری نسبت به رایحه ها حساسیت بیشتری داشته باشند. سرانجام ، احتیاط ایجاب می کند که از محصولات جدید در طول بارداری خودداری شود زیرا حساسیت پوست در بارداری بیشتر است. همچنین اطلاعات محدودی در مورد ایمنی مواد آرایشی وجود دارد. همانطور که در بالا گفته شد ، پوست ممکن است در بارداری حساسیت بیشتری داشته باشد. بعضی از لاک های ناخن دارای تولوئن ، فرمالدئید و دی بوتیل فتالات هستند. از نظر تئوری ، این سموم ممکن است هنگام استنشاق یا جذب شدن از بستر ناخن استنشاق شوند ، بنابراین استفاده از لاک ناخن در مکانی که دارای تهویه مناسب است ، احتیاط است.
15 اسفند 1399 16:02:35
31 بازدید
dr.lidamohammadpour
. #بارداری_هفته_به_هفته #بارداري #دکتر_لیدامحمدپور #جراح_متخصص_زنان_زايمان_نازايى
23 فروردین 1401 07:27:42
311 بازدید
دکتر لیدا محمدپور
0
1
. #تغذیه_سالم #تغذیه_بارداری #افزایش_وزن_مناسب بارداری دوره رشد و نمو شدید جنین و همچنین تغییرات فیزیولوژیکی مادر است. مصرف کافی عناصر مغذی و ریز مغذی در دوران بارداری باعث پیشرفت این فرایندها می شود ، در حالی که سو تغذیه و تغذیه بیش از حد می تواند با پیامدهای نامطلوب بارداری همراه باشد . سابقه ی بارداری قبلی و نتیجه ی آن می تواند بر توصیه های مربوط به تغذیه یا مکمل های بارداری در آینده تأثیر بگذارد. به عنوان مثال ، با سابقه نقص لوله عصبی در بارداری قبلی توصیه می شود که دوز بیشتری از اسید فولیک مکمل (4 میلی گرم به جای 0.4 میلی گرم) قبل از بارداری و در اوایل بارداری مصرف کنید تا خطر عود را کاهش دهید. میزان کالری دریافتی یک عامل اصلی تغذیه ای در تعیین وزن هنگام تولد است. زنان باردار با وزن طبیعی با بارداری تک قلویی برای افزایش وزن مناسب نیاز به افزایش کالری دریافتی روزانه ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلو کالری اضافی در روز در سه ماهه دوم و سوم دارند ، اما نیازی به افزایش مصرف کالری اضافه در سه ماهه اول ندارند.نیاز به کربوهیدرات در بارداری به ۱۷۵ گرم در روز افزایش می یابد. مصرف فیبر ۲۸ گرم در روز برای زنان باردار توصیه می شود ، که همراه با مصرف مایعات کافی ، می تواند به جلوگیری یا کاهش یبوست کمک کند. بهترین رژیم غذایی برای شما و جنین شما شامل بسیاری از میوه های تازه ، سبزیجات و غلات سبوس دار ، برخی از محصولات لبنی کم چرب و چند منبع پروتئین مانند گوشت ، ماهی ، تخم مرغ یا نخود یا لوبیا است. اگر غذاهای لبنی نمی خورید ، باید کلسیم را از منابع دیگر دریافت کنید. غذاهای دریایی بخشی از یک رژیم غذایی سالم است. امگا 3 موجود در غذاهای دریایی می توانند فواید مهمی برای سلامتی شما و جنین در حال رشد داشته باشند. ماهی سالمون ، ساردین و ماهی قزل آلا برخی از گزینه هایی با امگا 3 بالا وآلودگی با جیوه ی کمتر هستند. استیک ماهی تن نیز برای خوردن مناسب است ، اما فقط 1 بار در هفته. اگر گیاه خوار هستید ، با یک متخصص تغذیه در مورد انتخاب مواد غذایی خود صحبت کنید. رژیم های گیاهی گاهی اوقات ممکن است مواد مغذی مهم برای کودک در حال رشد را تامین نکنند. میزان افزایش وزن در طول بارداری به وزن قبل از بارداری و BMI قبل از بارداری بستگی دارد.با توجه به جدول ۲ میزان ایده ال افزایش وزن در طول بارداری خود رو ببینید. مربوط به جدول یک:تقریبا هر کاپ معادل ۱۱۰ گرم و هر انس معادل ۲۸ گرم است.